INFO

Daugėlių g. 17,
Kuršėnai

+370 41 585 892
info@kursenupm.lt

Naujienos

Senoliai sako, kad per Užgavėnes valgyti reikia tiek, kad pilvas būtų kietesnis už kaktą ir ne tik Gavėniai, bet ir visiems metams sotumo užtektų.

Anksčiau šiai šventei būdavo verdamas šiupinys - riebus kruopų, mėsos ir bulvių mišinys. Blynai pas mus atėjo iš slaviškos tradicijos ir tai jau yra moderniosios kultūros dalis. Tačiau jų kepimas daugumai mėgstančiųjų suktis virtuvėse yra tikras malonumas.

Kuršėnų politechnikos mokyklos būsimi virėjai su profesijos mokytoja Giedre Jakutiene išbandė daugybę receptų nuotolinių pamokų metu ir kviečia visus, kurie yra neabejingi šiam patiekalui, pasigrožėti virtualia paroda bei pasigaminti Užgavėnėms blynų.

Kepkime blynus, vaišinkime šeimos narius, kvieskime pavasarį užeiti į kiemą.

Skanaus per Užgavėnes ir kasdien!